headerimage2
film de evolutie stadskanaal
Evenement:

Film 'De schepping' in Stadskanaal
klik hier voor meer informatie

Home

Introductie

Langer dan anderhalve decennia stellen Evolutie en Schepping drie fundamentele vragen aan de wereld: Zijn de feiten van evolutie in overeenstemming te brengen met de interpretaties? Is het bewijs voor schepping solide genoeg? Leeft de helft van de wereldbevolking in een waan?

Een serieuze vraag

Een vraag, die iedereen zich ten minste één keer in zijn leven mag stellen, is: Zijn de feiten van evolutie in overeenstemming te brengen met de interpretaties, m.a.w. is er misschien een andere verklaring denkbaar en kan daarvoor solide bewijslast op tafel worden gelegd? Iedereen heeft wel eens gehoord over de moeilijk te beantwoorden vragen in de evolutietheorie. Maar ongetwijfeld zijn er ook moeilijke vragen in het andere paradigma – de schepping. Maar is uw eerste reactie het raam snel te sluiten en de veiligheidspin erop te doen? Wat als dat ander denkkader ook rationele antwoorden aandraagt en ook feiten en bewijslast – in de vorm van archeologische en geschiedkundige fossielen? Zou dat toelaatbaar bewijs voor u zijn?

Je bent pas mens als je vrij bent

Een echt vrije keuze gebiedt kennis nemen van meer dan één alternatief. Als onze kinderen Harry Potter of De Heksen mogen lezen, dan zouden wij hen Daniel in de leeuwenkooi niet mogen onthouden. Het denkkader van schepping voor het ontstaan van leven zou niet zonder persoonlijk onderzoek aan de kant geschoven mogen worden. Je bent het aan jezelf verplicht, om beide kanten van de medaille te zien, voordat je een oordeel velt. Want wat als blijkt dat er rationele antwoorden, feiten en bewijslast zijn? Zouden die toelaatbaar voor je zijn?

Echte wetenschappers laten hun hersens niet opsluiten

Op deze website willen wij je kennis laten maken met het verhaal dat niet meer verteld mag worden, dat bijna niet meer gehoord wordt. Ga een stukje met mij mee. Wees niet bang. Ik zal je niet hersenspoelen. Ik wil juist dat je je hersens blijft gebruiken. Je mag daarna zelf beslissen wat je met de informatie doet.

Er is echt heel veel wetenschappelijk bewijs dat evolutie net een beetje teveel kans en toeval is en dat schepping een plausibeler antwoord biedt, … voor wie durft te kijken. Maar welke implicaties brengt dat met zich mee? Ik hoop niet dat je bang bent voor het antwoord op die vraag? Durf je de uitdaging aan? Wie de handschoen oppakt, zal niet teleurgesteld zijn.

Ingrid Wijngaarde

Bouw: O-Line-Webs       Copyright © 2016: Evolutie-Schepping.nl