film de evolutie stadskanaal

Film 'De Schepping' in Stadskanaal

Op woensdag 25 en donderdag 26 maart 2015 wordt in Service Bioscoop Smoky in Stadskanaal de film ‘De Schepping’ van de Duitse cineast Henry Stöber vertoond. Deze film heeft al meer dan 8.000 bezoekers in Nederland en België getrokken. De zaal biedt plaats aan 150 bezoekers en de toegang is gratis.

De film is een indrukwekkende reconstructie van de eerste week van het leven op aarde. Voorafgaande aan de hoofdfilm is er een korte presentatie, waarin prof. dr. Walter Veith over de evolutietheorie en het Bijbelse scheppingsverhaal spreekt.

Walter Veith was hoogleraar zoölogie aan de Universiteit van Kaapstad en overtuigd atheïst en evolutionist. Hij kwam als wetenschapper in de evolutietheorie veel onwaarschijn¬lijkheden en ongerijmdheden tegen, die hij later is gaan onderzoeken. Iedereen in Stadskanaal en omgeving die belangstelling heeft voor de vraag, hoe het leven op aarde ontstaan is, krijgt op 25 en 26 maart de gelegenheid met een andere visie dan de traditionele evolutietheorie kennis te maken.

Door het contact van Henry Stöber met prof. Veith besloot de cineast een film te maken met beelden die de grilligheid en schoonheid van de natuur op een unieke en indrukwekkende manier verbeelden.

De toegang tot de film is gratis, reserveren is niet mogelijk. Daarom wordt u aangeraden op tijd te komen om zeker te zijn van een plaats.

Locatie: Stadskanaal – Bioscoop Smoky, Menistenplein 9, 9501 XN Stadskanaal
Data: Woensdag 25 maart en donderdag 26 maart om 19.30 uur. De zaal is om 19.00 uur open.

Meer info:http://www.de-schepping.nl
Persinfo:
Stichting AdventMedia, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06-55734233

Follow-up avonden

Locatie: Buurtcentrum Noordstee, Berkenstraat 2d, 9501 HN Stadskanaal
Tijd: 19.30-21.00 uur. Zaal open om 19:00 uur

In de weken na de filmvertoning zijn er video- en discussieavonden over de volgende onderwerpen:
 1. 31 maart, De genen van Genesis - wat heeft de genetica ons te vertellen over schepping en evolutie?
 2. 07 april, Een wereldwijde vloed – wat vertelt het zondvloedverslag ons over schepping en evolutie?
 3. 14 april, Gebeente in gesteente – er wordt gezegd: fossielen zijn de feiten van evolutie. Hoe passen deze feiten in het scheppingskader?
 4. 21 april, Waar zoogdieren regeerden – zoogdieren, de groep waartoe wij behoren, de top van de evolutieladder, of toch wel schepping?
  Er zal gelegenheid zijn om vragen te stellen en met elkaar in discussie te gaan.
  De DVD's zijn van Walther Veith, de discussieleider, Ingrid Wijngaarde
 5. 28 april: “Zout en ijs, stille getuigen van de zondvloed” - Stef Heerema.
  Ingenieur Stef Heerema, uit Assen, heeft een sluitende theorie over hoe de onderaardse zoutbergen zijn ontstaan in het scheppingsmodel.
 6. 5 mei niet, valt in meivakantie en is Bevrijdingsdag (70 jaar)
 7. 12 mei: “Dromen van een verenigd Europa” - Thijs de Reus
 8. 19 mei: “De man die precies op tijd kwam” - Rob de Raad
 9. 26 mei: “Dromen over de eeuwigheid” - Thijs de Reus
Deze laatste avonden gaan over Daniël 2, Daniël 9 en een combinatie van Daniël en de Openbaring, waarbij Jezus’ wederkomst centraal staat.

Bouw: O-Line-Webs       Copyright © 2016: Evolutie-Schepping.nl