headerimage2

Lezingen

Sinds het Darwinjaar 2009 gonst het van de activiteiten over het thema Evolutie. De wetenschap heeft veel nieuwe inzichten aangeleverd, maar daarmee ook meer vragen opgeroepen.
Werd 20 jaar geleden elk stuk evolutiekoek zonder commentaar verorberd, nu wordt eerst gevraagd wat de ingredienten zijn. De evolutietheorie wankelt. Wat ze niet kan verklaren, wordt verzwegen of ridicuul verklaard. In de evolutieklas wordt heel onlogisch van studenten gevraagd te vergeten wat hen geleerd wordt bij natuurkunde, wiskunde, statistiek, geologie, geschiedenis, archeologie, etc. Er wordt gevraagd om te kijken, maar niet te geloven wat je ziet, want er is maar een acceptabele verklaring. Een zonder Zondvloed en zonder God. Vooral zonder God!
Aldus worden de feiten van de evolutie - de fossielen - geinterpreteerd binnen het denkkader, zodat er kringredeneringen ontstaan. En zo werd een idee, een theorie, een feit en vervolgens puur wetenschap.

Welbeschouwd is de evolutietheorie niets meer dan een levensbeschouwelijke filosofie, waarin je vrijdenker kunt zijn, zolang je maar binnen het kader blijft. Hierdoor is controverse tussen geloof en wetenschap een debat tussen de pot en de ketel.

In dit menu vindt u de aankondiging van actuele evenementen en lezingenseries over de drie belangrijkste levensvragen: vanwaar? waartoe? waarheen?

Veel surfplezier!

Bouw: O-Line-Webs       Copyright © 2016: Evolutie-Schepping.nl